Kamerkoor Cantate

Kerstconcert 2018

Categorie
Onze concerten
Datum
22dec2018 20:00
Locatie
Rozenstraat 18, 5935 AN Steyl, Nederland

Kerstmis: De geboortedag van de hoop!1430499

Een tekst die op de muur van een concentratiekamp geschreven werd door een gevangene in de Tweede Wereldoorlog, inspireerde tot een prachtig muziekwerk, en is tevens inspirator van een bijzonder concert over hoop in donkere dagen. Kim André Arnesen  schreef de muziek voor “Even when He is silent”. De tekst laat je realiseren dat er altijd hoop en geloof blijft zelfs als je vrijheid en de mensen van wie je houdt van je afgenomen zijn:

“Ik geloof in de zon, zelfs als het niet schijnt.
 Ik geloof in liefde, zelfs als ik het niet voel.
 Ik geloof in God, zelfs als Hij zwijgt.”

Met kerstmis staat de wereld even stil en is er ruimte voor een wonder. Het wonder dat een kind licht brengt, een stralend licht dat in staat is onze duisternis te verdrijven, dat onze harten kan openen voor hoop, vrede en liefde voor elkaar.
Kamerkoor Cantate en het Ensemble Chèvremonts Mannenkoor 1912  nemen u aan de vooravond van Kerst mee op de bijzondere reis van de geboortedag van de hoop in het Schutterijmuseum in Steyl.


mannenensembleHet Chèvremonts Mannenkoor beschikt naast het grote koor over een enthousiaste groep zangers die samen een Ensemble vormt. Buiten de reguliere repetities van het grote koor om wordt door het Ensemble CMK1912, onder de enthousiaste leiding van dirigent Véron Jongstra, hard gewerkt aan nieuw, modern repertoire. Tijdens feestelijke gelegenheden en concertuitvoeringen van het koor treedt het ensemble regelmatig voor het voetlicht om dit repertoire ten gehore te brengen.

Het ensemble stelt zich tot doel als ambassadeurs van het Chèvremonts Mannenkoor, de mannenkoorzang in het algemeen en het Chèvremonts Mannenkoor in het bijzonder onder de aandacht van een groter publiek te brengen. 

Véron Jongstra begon haar pianostudie bij privé docent Jan Kollee.Vanaf haar 17e volgde zij lessen aan de Muziekschool Weert, waar zij zich voorbereidde op het toelatingsexamen piano aan het Maastrichts Conservatorium.
In 1984 begon zij haar beroepsopleiding Hoofdvak Piano aan het Maastrichts Conservatorium bij Avital Schönfeld, alwaar zij in 1990 het diploma Docerend Musicus Piano behaalde.
Zij vervolgde haar opleiding aan het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus in 1993.
Verder behaalde zij het diploma Koordirektie van de S. N. K. aan de Muziekschool Beek en studeerde Véron Koordirektie aan de Staatliche Hochschule für Musik Aachen.
Als dirigent is Véron Jongstra verbonden aan het Chèvremonts Mannenkoor 1912 Kerkrade, Vrouwenkoor Femmes Vocales Meijel en twee kinderkoren van de Stichting Canta Young te Kerkrade.

Locatie: Schutterijmuseum Steyl, Rozenstraat 18 5935 AN Steyl
Tijd: 20:00 uur
Entree: volwassenen € 15 incl. 1 consumptie. Jeugd onder 18 jaar: € 8,00 incl. 1 consumptie
Kaartverkoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Alle datums

  • 22dec2018 20:00

Powered by iCagenda